Carrièreavonden

Studievereniging Mens houdt 1 à 2 maal per jaar een carrièreavond waarbij twee sprekers komen vertellen over hun loopbaan en wat hun huidige carrière inhoud.

Op deze manier kunnen studenten een beter beeld vormen bij waar ze terecht kunnen komen en vragen stellen over welk exact pad ze daarvoor dan het beste kunnen nemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld beter hun minor, bachelorstage of master afstemmen op deze carrière.

Het schema is meestal als volgt:
17.30 – Eten
18.15 – Spreker 1
19.00 – Korte pauze
19.15 – Spreker 2
20.00 – Afsluiting

Hieronder een overzicht van de sprekers van de afgelopen jaren:

 
DATUM SPREKER 1 SPREKER 2
10 April 2017 Jantien Backer
Infectious disease modeller - RIVM
Jantien heeft de MSc Chemical Technology en een PhD in de richting Technische Scheikunde. waarna ze een PhD in de technische scheikunde. Tussen 2006 en 2014 deed ze onderzoek bij de Central Veterinary Institute, hierbij ontwierp ze modellen met betrekking tot dierlijke infectieziekten, waarna ze bij RIVM aan de slag is gegaan.
Daan Hoffmans. 
Daan heeft de master Medical Natural Sciences gedaan en is nu verantwoordelijk voor de kwaliteit van de radiotherapie in het VUmc, waarmee hij zich vooral focust op het nieuwe bestralingsapparaat van het VUmc, de MRIdian.
6 Juni 2016 Guus van Dongen
Imaging in geneesmiddelen ontwikkeling en toepassing
Hong Zhang
Designing special photonic nanoplatforms for biomedical application
10 Maart 2016 Jacqueline Cloos
Research coordinator Pediatric Oncology/Hematology
Rene Kroes
Klinisch Fysicus

Wil je weten of er een carrièreavond aan komt of zou je graag willen spreken op een van deze avonden neem dan contact op met extern@mens-vu.nl