Bachelor Medische Natuurwetenschappen (MNW)

De driejarige bacheloropleiding Medische Natuurwetenschappen (MNW) is een multidisciplinaire opleiding, waarbij je de vakgebieden Natuurkunde, Scheikunde, Farmacochemie, Wiskunde, Informatica, Geneeskunde en Biologie combineert. Een unieke formule, want tot nu toe leverden onderzoekers uit de verschillende disciplines vaak afzonderlijk een bijdrage aan allerlei medisch onderzoek. De opleiding biedt een brede combinatie van exacte en medische vakken en is tegelijkertijd praktijkgericht. In het onderwijsprogramma staat dan ook steeds het medische vraagstuk centraal en worden natuurwetenschappelijke kennis en onderzoeksmethoden ingezet.
Voor de studiegids van MNW 2021/2022 kijk hier.

De bachelor MNW bestaat uit drie jaar. De eerste twee jaar bestaan bijna volledig uit verplichte vakken afgezien van een paar uitzonderingen, na het 2e jaar veranderd dit en is er meer vrijheid om de studie naar eigen keus in te plannen.

Het derde jaar kun je grotendeels zelf invullen, het eerste half jaar hiervan bestaat uit de minor. De minor is een vakkenpakket dat je zelf kunt samenstellen in overleg met de studieadviseur of een pakket dat al is samengesteld door de VU zelf. MNW biedt zelf ook een minor aan, deze heet Medische Beeldvorming. Meer informatie hierbij is te vinden op de pagina over minoren.

Na de minor volgt aan het einde van het jaar het Bachelorproject, waarbij je stage loopt in een van de verschillende richtingen van MNW. Kijk op de pagina over stages voor meer informatie over het stagelopen.

 

Om meer te weten te komen over de opleiding MNW kan je deelnemen aan proefstuderen of meeloopdagen. Hiervoor kan je mailen naar voorlichter@mens-vu.nl. Verder kan je meer informatie over de toelatingseisen, de matching en nog andere zaken hier vinden.