Arbeidsperspectief

Het arbeidsperspectief voor afgestudeerde MNW’ers is gunstig. Dat heeft te maken met de snelle technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld rond de kwaliteit van leven, vergrijzing en in de gezondheidszorg. Actuele medische vraagstukken vereisen niet alleen biologisch-medische professionals, maar ook mensen die zich gespecialiseerd hebben op exact-natuurwetenschappelijk vlak: MNW’ers dus. Omdat je als MNW’er deskundig bent op het snijvlak van de exacte natuurwetenschappen en de medische wetenschappen, kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een baan in het bedrijfsleven zoals onderzoeker in de farmaceutische industrie (Research & Development), ontwikkelaar van biomedische software of beleidsmedewerker binnen de gezondheidszorg.

Klinisch Fysicus
Eén van de unieke karakteristieken van de opleidingen is de mogelijkheid om het NVKF certificaat te halen. Deze opleiding kan dus een opstap zijn om klinisch fysicus te worden. De eisen hiervoor zijn te vinden op deze pagina.

Ervaring van Alumni Elvira van Straten
Over haar tijd op de VU, de opleiding MNW en haar huidige baan als kwaliteitsfunctionaris in Sydney. Lees hier het hele verhaal: http://vumagazine.nl/elvira-van-straten/

Meer informatie over wat je na je studie kan gaan doen kan je vinden op deze site.