Minoren

Het eerste half jaar van je derde jaar heb je 30EC aan keuzeruimte die je zelf in mag vullen. Je kunt hierbij kiezen voor verdieping door de aansluitende MNW-minor te doen of een andere interessante minor volgen om je kennis te verbreden. 

De aangelsoten MNW-minor heet Biomedische Beeldvorming. Wanneer je na MNW graag door wil studeren tot Klinisch Fysicus, is het verplicht om deze minor te kiezen als je MNW studeert. Anders kun je namelijk niet het NVKF certificaat behalen. Daarnaast volg je in deze minor ook vakken die handig kunnen zijn voor de aansluitende MNW-master Biomedical Technolgy and Physics (BMTP). 

Daarnaast heb je binnen de VU nog veel andere minoren die je kunt volgen. Deze sluiten minder op MNW aan, maar zijn wel heel interessant om andere vakgebieden te ontdekken. Alle minoren die je op de VU kunt volgen vind je hier. Let wel op met het op tijd inschrijven voor de minor, bij sommige minoren heb je namelijk een andere deadline dan 31 augustus. Daarnaast moet je bij minoren buiten de bèta faculteit die niet als universiteitsminor worden aangegeven toestemming vragen aan de examencommissie om die minor te volgen. Hiernaast moet er vaak ook aan het onderwijsbureau gevraagd worden om de vakken open te zetten, dit kan ook nog ca. 5 werkdagen innemen.

Verder kun je de keuzeruimte ook zelf invullen door zelf je vakkenpakket samen te stellen. Dit moet wel altijd in overleg met de examencommissie gaan, aangezien hier een aantal eisen aan vastzitten. Deze eisen kun je navragen bij de studieadviseur.

Tot slot kun je je keuzeruimte ook invullen door gedurende die periodes aan een andere universiteit in het binnen- of buitenland te studeren. Hiervoor heb je ook altijd toestemming nodig van de examencommissie. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, is het handig om al vroeg te beginnen met oriënteren. De toelatingsprocedure kan namelijk erg lang duren, vooral wanneer je in het buitenland je minor zou willen doen. Meer informatie hierover kun je vinden op VUnet.