Nieuwe studenten

Hey! Wat leuk dat je Medische Natuurwetenschappen (MNW) wil gaan studeren! Op deze pagina zullen wij kort iets vertellen over alle belangrijke dingen tijdens de eerste periode van je studie MNW. Daarnaast krijgen jullie als aankomende studenten bij de introductieweek een introductieboekje met meer informatie.

Over studievereniging Mens

Studievereniging Mens is er voor alle bachelorstudenten Medische Natuurwetenschappen (MNW) en masterstudenten Biomedical Technology & Physics (BMTP) aan de Vrije Universiteit. Om je goed te kunnen oriënteren op jouw toekomst worden educatieve activiteiten als symposia, carrièredagen en bedrijfsbezoeken georganiseerd. Verder worden er via studievereniging Mens studieboeken met korting aangeboden. Ook gezelligheid is belangrijk. Er worden borrels, feesten, een introductieweekend, sportieve activiteiten en studiereizen georganiseerd. En we sluiten het jaar altijd af met onze eind barbeque! Naast het samen met je studiegenoten in de collegebanken zitten, is er dus genoeg te doen om jouw eigen jaargenoten en ouderejaars van de studies MNW en BMTP beter te leren kennen. Het maken van connecties met andere studenten en ouderejaars levert je immers ook veel op voor de toekomst! Mens is daarnaast enorm vrijblijvend! Het staat je bijvoorbeeld vrij om bij ons in een commissie te gaan waar je een steentje bijdraagd in onze vereniging en je stem kan laten horen bij de activiteiten die bij onze vereniging georganiseerd worden. Het organisatorisch werk bereid je naast je studie natuurlijk ook extra voor op de toekomst. Hoeveel tijd je naast je studie bij Mens zit mag je uiteraard helemaal zelf bepalen. Zelfs het lidmaatschap bij Mens is niet verplicht, maar wordt door veel studenten van MNW enorm aangeraden!

Inhoud

  • VU introductiedagen
  • Eerste collegeweek
  • Studieboeken
  • Introduccieweekend
  • Commissiemaand

VU introductiedagen

Van 21 t/m 27 augustus 2024 zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd om Amsterdam en de VU te leren kennen tijdens de VU introductiedagen. In deze dagen volg je een tof programma waarin de VU zich zal voorstellen en wij ons natuurlijk ook! Daarnaast is deze week een uitstekende gelegenheid om je nieuwe studiegenoten te leren kennen en je gekozen studie te ontdekken.

QlBYsP0ZXM-jJQg_vtkStTrgxi4Ye0bzZfTGgOOiEYncYRs1dyjI6xRG-p__waEtnu0d3AHakf3KxTAEV9KAxRVkNFy2HNX4b5IH2JyOxOi8Xd-EtjyWVBpzEwtK7OAkAaZapq0S               HcVEkhfRfJ0CsH7iTz-HieTF9lSvdHTpF6Our8elV-v7b_Tpah8RxZ-RHJsVSfVlAKG1RRXpg5JZkw8xXSfhY9h7IPAoHz7E_v3J_IqyGXZhm5uOd4NqxC1kOi8QPzxTRJV9hLDs

Een paar belangrijke punten voor de introductiedagen:

Inschrijven:

Inschrijven gaat via de inschrijfpagina van de VU

Overig:

We gaan ervan uit dat iedereen die aan de introductiedagen deelneemt, in de opgegeven dagen aanwezig zal zijn. Mocht je bij een activiteit niet aanwezig kunnen zijn, overleg dit dan op tijd met je mentoren (anders gaan ze zich misschien zorgen om je maken ;) ) Voorafgaand aan de week kun je je vragen altijd mailen naar ons (introduccie@mens-vu.nl).

Eerste collegeweek

Jullie allereerste collegeweek zal spannend zijn, maar wij kunnen je daarbij helpen! Het belangrijkste is dat je de weg in en rond de VU nog goed moet leren kennen. De belangrijkste plek is uiteraard de Mens-kamer, onze ledenkamer, maar ook de collegezalen en de kantine zijn handig om te kennen. De VU campus heeft ook een hele boel te bieden en is ook vollop in ontwikkeling. 

De eerste week is dus een weekje om warm te lopen. Jullie lessen beginnen maandag 4 september. Het rooster van deze en de daarop volgende weken is enkele weken van tevoren te vinden op rooster.vu.nl, maar is ook te bereiken via VUnet (vunet.vu.nl).

Route naar de Mens-kamer:

Onze ledenkamer is DE plek waar je naartoe kunt gaan om even te relaxen of een gezellig babbeltje te maken met je mede studenten. In de pauze zullen veel studenten van MNW hier namelijk naar toe gaan om te lunchen en even bij te kletsen. Als je lid bent van Mens kun je hier overigens ook iets lekkers kopen, zoals een tosti, snack of wat fris. Vanaf na de zomer van 2024 zal onze ledenkamer verhuizen naar de 5e verdieping in het Wiskunde en Natuurkunde gebouw (ook wel het W&N gebouw). Het W&N gebouw heeft huisnummer 1081 en dit is het langste gebouw van de campus. Onze ledenkamer bevindt zich dan in de R-gang van de 5e verdieping in het lokaal WN-R523. Voordat we verhuist zijn, bevindt de ledenkamer zich in lokaal TK-18. Dit is in de kelder van het W&N gebouw, de meest linker vleugel.

Studieboeken

Alle studieboeken voor het komende jaar kun je via Studievereniging Mens kopen. Via Studievereniging Mens kun je bij de VU boekhandel studieboeken bestellen met 10% korting op alle Engelstalige boeken en 5% op alle Nederlandstalige boeken. Je weet dan ook zeker dat je de goede druk hebt, zonder dat je dat zelf hoeft uit te zoeken. In de eerste periode zal de boekverkoop fysiek zijn en deze zal plaatsvinden bij de bestuurskamer (welke zich naast de Mens-kamer op WN-R521 bevindt). Hiena kun je altijd online boeken met korting bijbestellen. 

De kosten voor het hele eerste jaar liggen rond de 360 euro met de korting. Alleen Mens-leden ontvangen de korting op boeken. Tijdens de boekverkoop kan alleen gepind worden.

Je kunt boeken ook direct bij de boekhandel kopen. Het is niet nodig om ze van te voren te bestellen. De VU boekhandel zit in het hoofdgebouw van de VU. Ga naar de benedenverdieping in de boekhandel, waar je bij de balie de boeken kunt vragen die je nodig hebt. In de boekhandel kun je niet alleen terecht voor studieboeken, maar ook voor onder andere romans, reisboeken en kantoorartikelen. Dus ook handig wanneer je onverhoopt bent vergeten een collegeblok te kopen.

Boeken Online Bestellen

Mocht je de boekverkoop mislopen of wil je liever dat je boeken worden thuisbezorgd, dan is het mogelijk via internet je boeken te bestellen. Eveneens met de korting die het lidmaatschap met zich meebrengt. Daarvoor kun je via de Mens-site doorklikken naar de webshop van de boekhandel. Deze webshop is speciaal voor onze vereniging ingericht. 
Klik hier om naar de pagina van de boekverkoop te gaan.

Introductieweekend

Op 27, 28 en 29 september zal het introductieweekend plaatsvinden! Het introductieweekend is DE gelegenheid om je nieuwe studiegenoten beter te leren kennen. Ook zullen er een aantal ouderejaars studenten meegaan, om zo de onderlinge kennismaking compleet te maken. Zij kunnen je alles vertellen over je nieuwe studie, de vereniging, allerlei activiteiten en noem maar op. 
Inschrijven kan hier!

Meer informatie kun je opvragen via introduccie@mens-vu.nl.

va2eaF2MYPv03iaZuvM4bl3Abk1dJIrjPjSo22QSoPEPaPusvMLdk0ZixdUz_lV3vuYXgzopTEAGwfCDCY1TmhjzEVIzOhBd_cvvE7sP35GXx8fE77BhTYDuZvk9HHB8A_7lWNFuRbORRwOR3Gn1PiquWuzBUZ8_KYv5noeaECvLwGpz-O2Hk3ubasYvKW_l_inRpl0o5msxzGw4aNpClVl6LnGt5-_0yKkpwGs3qOUSxFukW1-lr3hx0Zd-e2pqN3jb8m-I7ffws9ai

Commissiemaand

Aan het begin van het collegejaar zal er een commissiemaand georganiseerd worden. Hierbij kun je alles te weten komen over de verschillende commissies binnen Mens en je opgeven voor de commissies waar je geïnteresseerd in bent! Hou de socials in de gaten voor meer informatie!

Vragen?

Voor vragen over de Introductieperiode kan je bij onze Introductiecommissie terecht via introduccie@mens-vu.nl.

Alle vragen over zaken als MNW of de vereniging zelf kunnen aan het bestuur van de vereniging gesteld worden! Het bestuur is te bereiken via bestuur@mens-vu.nl of door het contact formulier op deze site in te vullen.

Lid worden kan via deze pagina!

Sponsoren

Knaek